Flera har nu förhörts om den lägenhet som Margot Wallström fick hyra av fackförbundet Kommunal. Foto: Jonas Ekströmer/TtFlera har nu förhörts om den lägenhet som Margot Wallström fick hyra av fackförbundet Kommunal. Foto: Jonas Ekströmer/Tt

Flera har nu förhörts om den lägenhet som Margot Wallström fick hyra av fackförbundet Kommunal.

 Foto: Jonas Ekströmer/Tt
Margot Wallströms hyreskontrakt med Kommunal. Foto: Henrik Montgomery / TtMargot Wallströms hyreskontrakt med Kommunal. Foto: Henrik Montgomery / Tt

Margot Wallströms hyreskontrakt med Kommunal.

 Foto: Henrik Montgomery / Tt

Flera förhörda om Wallströms lägenhet

Publicerad

Fler personer har förhörts i utredningen om Margot Wallströms lägenhetsaffär, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

– Vi har hållit en del förhör, säger Alf Johansson, chefsåklagare, vid riksenheten mot korruption.

Förundersökningen om den lägenhet Margot Wallström, S, fick hyra av fackförbundet Kommunal fortgår. Syftet är att ta reda på om uthyrningen kan anses som en muta.

Åklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption säger att förhör hållits med flera personer.

– Vi har hållit en del förhör och vi gör granskningar av dokumentation och annat som vi anser behövs för att driva utredningen framåt, säger han.

Åklagaren vill dock inte kommentera vem som förhörts eller om utrikesminister Margot Wallström är förhörd. Han vill heller inte svara på om man hämtat dokumentation från UD.

Expressen har sökt Margot Wallström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag