Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera explosioner – 20 döda i Ekvatorial Guinea

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Under söndagen skedde fyra explosioner på en militärbas i staden Bata i Ekvatorial Guinea. 

Ett 500-tal skadades och minst 15 personer har dött i explosionerna.

Explosionerna ska ha inträffat på grund av ovarsam hantering av dynamit, säger landets president Teodoro Obiang Nguema, enligt Reuters. 

Hus och hem förstördes på söndagen efter fyra kraftiga explosioner på militärbasen Nkoa Ntoma i Ekvatorial Guineas mest befolkade stad Bata. På bilder från platsen syns pickup bilar som evakuerar skadade, varav många är barn, till närliggande sjukhus.

Ett 500-tal skadades och minst 15 personer har omkommit efter explosionerna, skriver Reuters med hänvisning till lokala medier.

Enligt landets president Teodoro Obiang Nguema skedde explosionerna på grund av ovarsam hantering av dynamit på militärbasen.

I ett tal på söndagskvällen vädjar Obiang Nguema om internationell hjälp.

Lokal-tv uppmanar till bloddonationer

Samtidigt är sjukhusen i landet redan överbelamrade och tv-kanalen TVGE uppmanade alla som kunde att donera blod för att täcka upp bristen.

Sedan 42 år tillbaka har landet letts av president Teodoro Obiang Nguema, 78. Hans son,  Teodoro Nguema Obiang Mangue, som är vicepresident och ansvarig för säkerheten i landet syntes på plats efter explosionerna. På bilder förefaller han inspektera skadorna tillsammans med sina israeliska livvakter.

*Tidigare uppgifter från TVGE gjorde gällande att minst 20 dött i explosionerna, vilket inte stämmer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.