Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera dödsfall efter Isaias framfart i USA

Orkanvarning i USA – CNN berättar i Expressen
Minst fyra personer har dött i USA på grund av Isaias.Foto: DAVID MAIALETTI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

Den tropiska stormen Isaias fortsätter att att öka i styrka och har nu nått New York.

Minst fyra personer har dött i USA till följd av ovädret och flera miljoner hushåll är strömlösa, rapporterar CNN.

Två av dödsfallen ska ha inträffat när en tornado blåste in över en bostadscamping i Windsor, North Carolina.

– En kvinna berättar för CNN att hon gömde sig i badrummet med sina två söner när tornadon blåste in. 12 personer skadades och fick föras till sjukhus. Över 3,3 miljoner rapporteras ha blivit strömlösa, säger Expressens USA-korrespondent Nina Svanberg.

Miljoner utan ström

I New York-området har en man dött efter att ett träd blåst ner över en bil och över 2 miljoner hushåll har blivit strömlösa.

– För New York rapporterar CNN om vindhastigheter på omkring 100 km/h, vindstyrkor som inte uppmätts sedan superstormen Sandy. Då gick strömmen i stora delar av stan och mörklade skyskrapor och byggnader, säger Nina Svanberg, som befinner sig i New York, och fortsätter:

– Väderexperterna varnar för att så starka vindar kan bli riskfyllt med tanke på Manhattans höga skyskrapor och byggnader.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.