Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera döda i tågolycka i Turkiet

Över 300 personer befann sig på det tåg som körde av rälsen i Turkiet.Foto: MEHMET YIRUN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

24 personer har omkommit i en tågolycka i Turkiet, rapporterar AFP.

Minst 73 uppges vara skadade. 

Olyckan ska ha inträffat när fem vagnar körde av tågrälsen. 

24 personer har dött och 73 skadats efter att ett tåg har kört av rälsen i nordvästra Turkiet, rapporterar AFP. 362 passagerare befann sig på tåget.  

Olyckan inträffade nära den grekiska gränsen, när fem tågvagnar körde av rälsen. Tåget var på väg från Kapikule vid den bulgariska gränsen till Istanbul när, väster om slutdestinationen.

Räddningspersonal befinner sig på platsen och enligt rapporter från Reuters är det dåligt väder och en plågad banvall som ligger bakom olyckan.

”Väldigt svårt” att ta sig till platsen

– Vi har ett stort antal skadade och dödsfall. Olyckan inträffade på grund av dåliga väderförhållanden, säger guvernören Mehmet Ceylan NTV, enligt AFP.

Fuat Doner, borgmästare i byn Sarilar som ligger i närheten av platsen för olyckan, säger att det är ”väldigt svårt” att nå området med bil, rapporterar Reuters. 

Enligt lokala medier blev över 100 ambulanser larmade till platsen. Räddnings- och militärhelikoptrar ryckte också ut. 

Landets president Recep Tayyip Erdogan har underrättats, enligt statliga nyhetsbyrån Anadolu. 

 

 

En kollapsad bro ska vara orsaken bakom tågolyckan.Foto: MEHMET YIRUN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.