Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Minst 34 döda i kraftig jordbävning i Indonesien

Räddningstjänst söker efter överlevande bland rasmassorna på ön Sulawesi.
Foto: BASARNAS/HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Minst sju personer har omkommit i katastrofen.
Foto: BASARNAS/HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Minst 34 personer har omkommit och 600 skadats efter att en jordbävning drabbat den indonesiska ön Sulawesi, rapporterar AFP. Enligt European-Mediterranean Seismological Centre uppmätte jordbävningen en magnitud på 6,2 på richterskalan och inträffade tio kilometer under jord. 

Jordbävningen inträffade strax efter midnatt, lokal tid, och orsakade kraftig förödelse i staden Majene. Omkring 300 byggnader har skadats, däribland sjukhus, vårdcentral och hotell. Cirka 10 000 personer har evakuerats, rapporterar AP

Räddningstjänst söker nu efter överlevande i rasmassorna. 

Området är jordbävningsdrabbat och råkade 2018 ut för en jordbävning som mätte 7,5 på richterskalan. Då utlöste jordbävningen en tsunami, något som inte skett den här gången. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.