Flera döda i extremregn

Publicerad
Uppdaterad
Minst sex personer har dött av flodvågorna efter kraftiga skyfall i den norditalienska kuststaden Genua.
En kvinna klämdes ihjäl mellan bilar som fördes bort av vattenmassorna.
- Det här var en fullständig oväntad tragedi, säger Genuas borgmästare Marta Vicenz.
Genua har drabbats av besvärliga översvämningar efter kraftiga skyfall.
På fredagen stod hundratals butiker under vatten, väg- och flygtrafik drogs med störningar och civilförsvaret uppmanade folk att inte sova på nedre botten i sina hem.

Gummibåtar

Tv-bilder visar flytande bilar och människor som vadar genom översvämmade gator med vatten upp till knäna. Människor har evakuerats av brandmän som tvingats använda gummibåtar.
Minst sex dödsoffer har hittills krävts. Fem av offren, däribland två barn, dog när lobbyn på ett flerfamiljshus där de hade sökt skydd översvämmades.

"Oväntad tragedi"

Dessutom klämdes en kvinna ihjäl mellan bilar som fördes bort av vattenmassorna. Samtidigt saknas flera personer.
- Det här var en fullständig oväntad tragedi, säger Genuas borgmästare Marta Vicenz enligt BBC.
I förra veckan dog tio personer i oväder i Toscana och Ligurien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag