Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera döda i bombdåd i Afghanistan

Minst sju människor har dödats och ytterligare nio har skadats i ett bombdåd mot en minibuss i staden Herat i Heratprovinsen i västra Afghanistan, enligt lokala företrädare för talibanerna.

Bombdådet genomfördes i närheten av en busstation i en stadsdel som huvudsakligen befolkas av den shiitiska minoritetsgruppen hazarer. Preliminära uppgifter tyder på att en sprängladdning fästes vid fordonets bränsletank.

Ingen grupp har hittills sagt sig ligga bakom attacken. Terrorstämplade extremistgruppen IS har genomfört många liknande attacker mot den hazariska minoriteten.

Säkerhetsläget i Afghanistan har till stora delar förbättrats sedan talibanerna tog över makten i mitten av augusti i fjol, men varje vecka inträffar det flera attacker runtom i landet.

Herat, som ligger nära gränsen till Iran, är Afghanistans tredje största stad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.