Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera döda efter flera laviner i Alperna

Minst elva personer har omkommit i laviner i Alperna sedan i fredags.

Bara under lördagen kom rapporter om 30 laviner i Tyrolen, och åtminstone elva personer ska ha kommit i deras väg.

Värst drabbade är bergen i Österrike, där åtta personer mist livet. Bara under lördagen kom rapporter om 30 laviner i Tyrolen, och åtminstone elva personer ska ha kommit i deras väg.

Under söndagen har räddningspersonal grävt fram två personer i S:t Anton. En sökinsats som pågick under lördagen fick avbrytas flera gånger på grund av svåra förhållanden. När de två hittades låg de under fyra meter snö, uppger den österrikiska nyhetsbyrån APA.

De flesta dödsoffer har krävts sedan skidåkare kört utanför pistade backar, men även en förare som körde plogbil har omkommit. Hans fordon hamnade i en lavin och fördes 200 meter nerför en backe natten till söndag.

Senare under söndagen omkom en person i en lavin öster om Bolzano i den italienska delen av Tyrolen. Dessutom har två personer mist livet i laviner i Schweiz under helgen.

Myndigheter råder skidåkare att vara försiktiga då lavinfaran är stor på flera håll. Oerfarna åkare uppmanas särskilt att hålla sig till pistade backar.

Det stora antalet laviner tros ha att göra med att det snöat intensivt i området i flera dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.