Minst tre bilar brann i närheten av en bensinstation i Gnesta. Foto: Sören Nilsson/Nyhetswebben.Se
Minst tre bilar brann i närheten av en bensinstation i Gnesta. Foto: Sören Nilsson/Nyhetswebben.Se

Flera bilbränder i Gnesta i natt

Publicerad

Flera bilbränder rasade i natt – återigen – i Gnesta, Södermanland

När polis och räddningstjänst kom till platsen stod flera bilar i lågor, misstankarna är att de anlagts.

Det här var bara en i raden av bilbränder i Gnesta den senaste tiden – och nu kan de skyldiga ha hamnat på film.

Det var strax efter klockan fyra, natten mot lördag, som polis och räddningstjänst larmades om flera bilbränder i Gnesta.

Enligt polisens rapport ska det ha varit tre bilar som brunnit och nu har en anmälan om skadegörelse genom brand upprättats.

– Vi har precis lämnat platsen där nu, berättade Tobias Persson, polisens vakthavande befäl i Södermanland vid 05.50-tiden.

Exakt vad som orsakat bränderna är oklart och i nuläget finns ingen misstänkt i ärendet. Men det här är inte den första bilbranden i Gnesta. Förra helgen skrev lokaltidningen SN om andra bilbränder – och konstaterade att det varit tre stycken inom loppet av en vecka.

Kan finnas övervakningsfilm

Den gången totalförstördes två bilar, den här gången var det alltså tre. Men om det är tillfälligheter eller ett mönster går inte att säga, menar polisen.

– Vi jobbar skift och är inte här alla dagar, så jag har inte exakt statistik på var det brunnit. Just nu har det brunnit tre bilar och det är vad jag kan konstatera, säger vakthavande Persson.

Bilarna som brann under natten stod enligt honom nära en bensinstation.

– Det var inte så att det var någon fara för bensinstationen, det har varit räddningstjänst på plats och gjort den bedömningen. Ingen är heller skadad i branden.

Tobias Persson kan i nuläget inte säga något om orsaken eller om det finns misstänkta. Men polisen kommer att arbeta vidare med ärendet under dagen.

– Det är ingen frihetsberövad i ärendet men vi kommer att fortsätta jobba under dagen och se om det finns övervakningsbilder från platsen, säger Persson som i övrigt hänvisar till polisens utredare för mer infomation.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag