Flera bilar brann på en parkering i Norrköping tidigt på morgonen. Foto: Niklas LuksFlera bilar brann på en parkering i Norrköping tidigt på morgonen. Foto: Niklas Luks

Flera bilar brann på en parkering i Norrköping tidigt på morgonen.

 Foto: Niklas Luks
Det har varit flera anlagda bilbränder i Norrköping även vid andra tillfällen.Det har varit flera anlagda bilbränder i Norrköping även vid andra tillfällen.

Det har varit flera anlagda bilbränder i Norrköping även vid andra tillfällen.

Flera bilbränder härjade på parkering

Publicerad

Flera bilbränder härjade i Norrköping tidigt på lördagsmorgonen.

– En bil har börjat brinna och sedan spred sig branden till de andra bilarna, säger Johan Holgersson, vakthavande befäl vid polisen i Norrköping.

Det var strax före halv fyra på lördagsmorgonen som larm om en brand kom in till polisen och räddningstjänsten. På en parkering vid en spårvagnshållplats Kvarnberget stod flera bilar i brand.

– En bil som har börjat brinna och som jag har förstått har branden sedan spridit sig till de intillstående bilarna, säger Johan Holgersson.

Inga personskador

Enligt polisen har inga personskador rapporterats. Branden ledde till att spårvagnstrafiken stoppades under släckningsarbetet.

Vad som orsakade branden är oklart.

– En anmälan om skadegörelse är upprättad. Men vi vet inte varför det började brinna, säger Johan Holgersson.

Flera anlagda bilbränder

Det har varit flera anlagda bilbränder i området vid andra tillfällen.

– Jag ska inte säga att det har varit exceptionellt många bilbränder i området, men visst brinner det lite bilar här och där, säger Johan Holgersson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag