Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera beskjutna i Uppsala – misstänkt mordförsök

Ett stort antal personer blev beskjutna i Gränby i Uppsala under natten mot söndag. Fyra personer har gripits, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.
Foto: UTRYCKNING UPPSALA

Ett stort antal personer blev beskjutna i Gränby i Uppsala under natten mot söndag.

Fyra män har gripits misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Timmar tidigare inträffade ytterligare en skjutning i samma stadsdel – där en skottskadad man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus.

Vid 00.55-tiden under natten mot söndag fick polisen in flera larm om en misstänkt skottlossning, utomhus i Gränby i Uppsala. 

Flera patruller skickades till platsen. Väl där kunde man konstatera att flera skott, uppemot fyra till sex, avlossats. 

– Det rör sig om ett stort antal målsägande, hur många vet jag inte just nu. Ingen är förd till sjukhus eller ingen ska heller ha träffats av skotten, säger Johan Sohlberg, RLC-befäl vid polisen i region Mitt. 

I det tidiga utredningsstadiet kunde tre män gripas. Två är i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern. Samtliga är misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Vid 02.53-tiden skriver polisen på sin hemsida att ytterligare en man i 30-årsåldern kunde gripas i samband med en husrannsakan.

Ytterligare en skjutning i samma område

Tidigare under lördagen, vid 16.45-tiden, skedde ytterligare en skjutning i Gränby. Då anträffades en skottskadad man i 20-årsåldern, som fick föras till sjukhus med oklara skador. Även här har polisen inlett en förundersökning om mordförsök.

I nuläget ser man inget samband mellan händelserna.

– Inte direkt, men det är något man får titta på. Men i nuläget ser vi inte en sådan koppling. 

Området där den senaste skjutningen misstänkts ha ägt rum har spärrats av för teknisk undersökning.

– Vi fortsätter att jobba vidare i ärendet och säkra de spår som går att säkra. Nu håller vi förhör med vittnen och målsägande, sedan ska även de misstänkta höras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.