13.1619553.1287729676 SNOJENS.JPG Mall: it.ArticleImageMetaData.context Bildtext Det är snö och halt väglag på flera håll i södra och mellersta Sverige, i Strängnäs såg det ut så här i morse. Foto: JENS WERNER
13.1619553.1287729676 SNOJENS.JPG Mall: it.ArticleImageMetaData.context Bildtext Det är snö och halt väglag på flera håll i södra och mellersta Sverige, i Strängnäs såg det ut så här i morse.  Foto: JENS WERNER

Flera avåkningar i halt väglag

Publicerad
Uppdaterad
Flera trafikolyckor har inträffat under fredagsmorgonen. På flera håll i södra och mellersta Sverige är det mycket svårt väglag, med både snö och ishalka.
- Vi hade två bilar som körde av vägen på E 18 vid Enköping och det är ishalt på vägarna. Men inga personskador än så länge, säger Alexandra Ståhl på polisen i Uppsala.
På E 4 i höjd med Knivsta har en bil voltat, föraren är enligt polisen oskadd. I Norrtälje har en lastbil och en bil kolliderat.
Polisen i Växjö rapporterar om flera avåkningar och mycket halt väglag.
På väg 25 har en singelolycka inträffat i höjd med Vrå, där en bil åkt av vägen.

Busskrock

På väg 23 vid Älmhult åkte en lastbil av vägen tidigare på morgonen. Medan bärgningsarbeten pågick kom ytterligare en lastbil, som åkte av vägen när den försökte bromsa vid olyckan. Bärgningsarbete pågår, enligt vakthavande befäl på polisen i Växjö.
En buss körde på fredagsmorgonen in i ett antal personbilar i Kårsta norr om Stockholm.
Olyckan skedde vid klockan 7.00.
Polis, räddningstjänst och ambulans har kallats till platsen, uppger Christina Johansson vid polisens länskommunikationscentral för Expressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag