Flera anmälningar om sexuellt ofredande

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Under kvällen och natten mot lördagen inkom 15 nya anmälningar om sexuella ofredanden, varav en anmälan gäller en misstänkt våldtäkt.
Foto: Alexander Tillheden/We Are Sthlm / TT NYHETSBYRÅN ALEXANDER TILLHEDEN/WE ARE STHLM
Kjell Lindgren är presstalesman vid polisen i Stockholm. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Foto: Sven Lindwall

Polisen fick under fredagen in 19 nya anmälningar om sexuella ofredanden i samband med ungdomsfestivalen We are Sthlm.

89 personer har också avvisats eller omhändertagits av polis för ordningsstörning, enligt TT.

Ett anmält ärende utreddes först som våldtäkt då den misstänkte enligt uppgifter ska ha gjort en grövre handling än vad som normalt betecknas som sexuellt ofredande. Men efter förhör ändrades rubriceringen till sexuellt ofredande.

Utöver detta fick polisen in ytterligare 19 nya fall av sexuellt ofredande under ungdomsfestivalen i Kungsträdgården i går – en siffra som enligt polisen är preliminär i nuläget.

Narkotikabrott och våld mot tjänsteman

Till fredagens skörd av ärenden räknas också en misshandel, två skadegörelser, ett fall av våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen samt ett 30-tal störande av ordningen.

TT rapporterar även att 89 personer har avvisats eller omhändertagits av polisen för ordningsstörning under festivalen. Det har också rapporterats om misshandelsfall, två skadegörelser samt brott mot knivlagen.

Även narkotikabrott och våld mot tjänsteman har rapporterats.

36 anmälningar hittills

Under veckan har anmälningar om sexuella ofredanden vid festivalen We are Sthlm strömmat in. Hittills handlar det om 36 fall.

Förra året rapporterades 21 fall i samband med musikfestivalen - i år har polisen infört flera trygghetsskapande insatser, bland annat genom kameraövervakning och bättre belysning, i samarbete med Stockholms stad.

Dessutom finns i år en mobil polispatrull på plats för att kunna ta emot anmälningar snabbt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.