Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fler vrakdelar kopplas till försvunna MH370

<p>Vrakdelarna hittades i mars på en strand i Mauritius och kopplas nu till MH370.</p>Foto: Farnum Shakeira / EPA TT NYHETSBYRÅN
Det andra fyndet är en del av en motorhuv med en Rolls-Royce-logga som återfanns i Sydafrika.Foto: Farnum Shakeira / EPA TT NYHETSBYRÅN
<p>Tidigare fynd i Reunion som också har bekräftats tillhöra MH370.</p>Foto: Raymond Wae Tion / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Sökningarna efter Malaysia Airlines-planet kommer avslutas inom kort.Foto: Reuters

LONDON. Fler delar kan nu kopplas till mysteriet med försvunna MH370.

Trots det ska sökningarna efter planet avslutas inom kort.

Vrakdelarna hittades på stränder i Mauritius och Sydafrika och har tidigare inte bekräftats komma från det försvunna planet. Nu uppger dock myndigheter i Australien och Malaysia att delarna sannolikt kom från det försvunna Boeing-planet från Malaysia Airlines.

Fynden som undersökts är en del av insidan till en dörr som hittades på ön Rodrigues i Mauritius. Mönstret och färgen har gjort analysen mer övertygande.

Det finns inga uppgifter om att den ytan används av någon annan Boeing 777-kund, står det i rapporten från flygsäkerhetsmyndigheten ATSB enligt The Guardian.

Fann Rolls-Royce-logga i Sydafrika

Det andra fyndet är en del av en motorhuv med en Rolls-Royce-logga som återfanns i Sydafrika.

Båda fynden gjordes i mars i år. Totalt har nu fem fynd hittats som myndigheter bedömt sannolikt tillhörde MH370.

Planet var på väg från Kuala Lumpur till Peking med 239 personer ombord när det plötsligt försvann i mars 2014. Huvudteorin är att planet störtade i havet efter att ha ändrat kurs.

Flera länder involverade i sökarbetet efter MH370

De tre fartyg som söker efter planet i ett område av 120 000 kvadratkilometer i södra Indiska oceanen har ännu inte hittat några spår efter var planet försvann.

Sedan tidigare har dock flera fynd gjorts av delar som kopplats till planet.

Australien, Malaysia och Kina är involverade i sökningsarbetet. Länderna har kommit överens att sökningarna ska avbrytas i sommar om inte avgörande ny information kommer fram, uppger BBC.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.