Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fler anmälningar
mot förskoleanställd

<p>Polisutredningen mot en förskoleanställd man i Upplands Bro, som misstänks för två fall av våldtäkt mot barn, växer.</p>

Polisutredningen mot en förskoleanställd man i Upplands-Bro, som misstänks för två fall av våldtäkt mot barn, växer.

Totalt misstänks mannen nu för brott mot sex målsägare.

– Vi får vara aktsamma om alla inblandade, det är väldigt viktigt, säger Ann Hansson Åström, gruppchef i Stockholm, polisområde nord.

Den 1 oktober anhölls den förskoleanställde mannen av åklagare, misstänkt för våldtäkt mot barn. Sedan dess har utredningen växt. De häktningsgrundade brottsmisstankarna omfattar två fall av våldtäkt mot barn, två flickor. Åtal ska vara väckt den 13 november.

Samtidigt har Upplands-Bro kommun gått ut med mer information om våldtäktsutredningen på förskolan, enligt lokala nyhetssajten UBRO:

"Den misstänkte i ärendet är rätteligen häktad för grovt sexuellt övergrepp mot två barn. Dessa är båda flickor, som numera inte längre går på förskolan i Bro.

Vidare står det:

"Det finns dock fler anmälningar om brott avseende andra barn. Totalt är det nu sex målsäganden inklusive de två barn som häktningen avser. Bevisläget är dock för närvarande oklart. Polisen avser att hålla ytterligare ett antal förhör i ärendet och vidtar även andra utredningsåtgärder."

Hög sekretess

Ann Hansson Åström, gruppchef för brott i nära relation, gruppen barn, vid polisområde Stockholm nord bekräftar att antalet målsägare har blivit fler men att utredningen är extremt känslig.

– Alla barnärenden, speciellt sexualbrotten, då är sekretessen mycket högre. Vi får vara aktsamma om alla inblandade, det är väldigt viktigt.

Efter gripandet i början av oktober, fick alla vårdnadshavare på den drabbade förskolan information om de misstänkta brotten.

Föräldrar till barn på förskolan har uppmanats att höra av sig till kommunen eller polisen om de känner sig oroliga eller misstänker att deras barn kan ha fallit offer för den missänkte förskoleanställde.