Foto: Henrik Hansson
 Foto: Henrik Hansson

Fjärde man gripen för dödsmisshandel

Publicerad
Uppdaterad
En fjärde person - en 24-årig man - har anhållits för dödsmisshandeln av den 44-årige småbarnsfadern i Ludvika.
Han greps i sitt hem i tisdags skäligen misstänkt för dråp.
24-åringen bor i Ludvika och är bekant med de tre andra män som tidigare har gripits för dödsmisshandeln den 16 december.
– Utredningen har visat att det är flera som är med vid den här misshandeln. Allt material vi har i utredningen visar att han också är med i det här sällskapet, genom förhör med flera personer, säger Leif Nykvist, kriminalinspektör på våldsroteln i Dalarna.
Den nu gripne 24-åringen är inte dömd för något sedan tidigare.
– Det återstår väldigt mycket utredningsjobb innan det här är klart. Förhör och svar från de tekniska undersökningarna, säger Leif Nykvist och fortsätter:
– Samtliga förnekar ju brott som det är just nu.
Åklagaren ska ta ställning till eventuell häktning på fredagen.
Kan det bli tal om ytterligare gripanden?
– Inte för närvarande Men man kan aldrig utesluta någonting, säger Dalapolisens presstalesman Sven-Åke Petters.
Den 44-årige småbarnsfadern var på väg hem efter en julfest när han blev attackerad och misshandlades så svårt att han avled.
Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag