Firade Palmes död med cigarr

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: Lasse Svensson

När Olof Palme mördades 1986 firade M-politikern Marie Lennerljung i Ängelholm med cigarr. Det avslöjade hon i ett inlägg på ett nätforum förra veckan, enligt Helsingborgs Dagblad.

Moderatpolitikern Marie Lennerljung är ersättare i tekniska nämnden i Ängelholm. Inlägget om reaktionerna på Palmes död postades på BMW MC-klubbs forum i förra veckan, skriver HD.

 ”Palmes död är en obetydlig parentes i världshistorien och i Sverige är det väl bara sossar som sörjer den inbilske typen. Jag själv rökte cigarr i glädjeyra 1/3-86 för att fira att Sverige befriats från sin kommunistdiktatur”.

Tog bort inlägg

 Marie Lennerljung plockade själv bort inlägget efter ett par dagar men innehållet kommer nu att tas upp i den lokala partikretsen.

 – Så här tycker inte jag att en representant för partiet ska uttrycka sig, säger Sven-Ingvar Borgquist, ordförande för den lokala M-kretsen i Ängelholm till tidningen.

 Marie Lennerljung själv vill inte kommentera inlägget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.