Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Firade Palmes död med cigarr

Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: Lasse Svensson

När Olof Palme mördades 1986 firade M-politikern Marie Lennerljung i Ängelholm med cigarr. Det avslöjade hon i ett inlägg på ett nätforum förra veckan, enligt Helsingborgs Dagblad.

Moderatpolitikern Marie Lennerljung är ersättare i tekniska nämnden i Ängelholm. Inlägget om reaktionerna på Palmes död postades på BMW MC-klubbs forum i förra veckan, skriver HD.

 ”Palmes död är en obetydlig parentes i världshistorien och i Sverige är det väl bara sossar som sörjer den inbilske typen. Jag själv rökte cigarr i glädjeyra 1/3-86 för att fira att Sverige befriats från sin kommunistdiktatur”.

Tog bort inlägg

 Marie Lennerljung plockade själv bort inlägget efter ett par dagar men innehållet kommer nu att tas upp i den lokala partikretsen.

 – Så här tycker inte jag att en representant för partiet ska uttrycka sig, säger Sven-Ingvar Borgquist, ordförande för den lokala M-kretsen i Ängelholm till tidningen.

 Marie Lennerljung själv vill inte kommentera inlägget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.