Finspångs våldtäktsman slog till igen

Publicerad
Uppdaterad
I natt slog våldtäktsmannen i Finspång till igen.
En ung kvinna överfölls i samma område där fyra kvinnor våldtagits de senaste veckorna.
- Allt tyder på att det är samma gärningsman, säger Per-Åke Olsson, vakthavande befäl på polisen i Östergötland.
En man greps i natt kort efter överfallet.
Polisen i Finspång hade i går tillsatt extra resurser och personal för att förhindra fler överfall i området kring Finspång. Men det hjälpte inte. Klockan 03.21 fick polisen in ett larm från en kvinna som överfallits av en man i Nyhemsområdet - samma område som våldtäktsmannen slagit till mot fyra andra kvinnor. - Det är samma område som de tidigare överfallen har skett i, säger Per-Åke Olsson. Våldtäktsförsök Hur allvarlig nattens attack mot den unga kvinnan är var tidigt i morse inte känt. Men polisen rubricerar händelsen som våldtäktsförsök. - Mannen har försökt slita av kvinnan kläderna men hon lyckades ta sig loss, säger Per-Åke Olsson. Nattens överfall är det senaste i en serie överfall på kvinnor i Finspång. Den 13 september våldtogs två kvinnor med bara en halvtimmes mellanrum. En vecka senare - den 21 september - slog mannen till mot en 30-årig kvinna som var på väg hem från krogen på natten. Han drog in henne i ett buskage där hon våldtogs. Bara ett dygn senare våldtogs en 40-årig kvinna i ett skogsparti alldeles intill bostadshus i Nyhemsområdet. Polisen hörde tidigt i morse kvinnan om händelsen. - Hon har förts till polisstationen där vi har en patrull som ska prata med henne, sa Per-Åke Olsson strax efter klockan 04 i morse. Femte överfallet I natt sökte polisen med hjälp av hundar efter våldtäktsmannen. Flera patruller spanade efter mannen som nu misstänks ligga bakom fem överfall på kvinnor. Polisen spärrade omgående av brottsplatsen. Den tekniska undersökningen av platsen inleddes i morse.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag