Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Finslipat, men saknar några riktiga nyheter

Så här fungerar nya Fifa Ultimate Team Draft:Första steget är så klart att man kommer in i spelläget.
Foto: Skärmdump
Man får välja en uppställning. Vi hade dessa fem att välja på.
Foto: Skärmdump
Man får välja en lagkapten. Dessa var våra alternativ, och vi tog Luiz Gustavo eftersom recensenten gillar honom.
Foto: Skärmdump
Kemisystemet påverkar hur bra spelarna presterar. Om spelare spelar med många landsmän/klubbkompisar så får de bättre kemi. Spelare som varken delar klubb, land eller liga har ingen kemi mellan sig.
Foto: Skärmdump
Andra spelarvalet gjorde vi på den andra defensiva mittfältsplatsen. Ramires valdes så han är brasilianare och därför får kemi med Gustavo.
Foto: Skärmdump
Ännu en brasse till laget.
Foto: Skärmdump
Hulk hade passat bättre kemimässigt, men eftersom Cristiano Ronaldo är bästa spelaren i spelet valde recensenten honom (förlåt Zlatan!).
Foto: Skärmdump
Här är hela laget med avbytare och reserver.
Foto: Skärmdump
Vi bytte ut Martin Skrtel och Mohamed Sakho mot David Luiz och Naldo.
Foto: Skärmdump
Alexandre Pato på topp….
Foto: Skärmdump
…. eller Cristiano Ronaldo? Pato ger bättre kemi men man kan ju inte peta spelets bästa spelare. Vi valde Ronaldo.
Foto: Skärmdump
Detta blev vår första motståndare…
Foto: Skärmdump
… han lämnade dock matchen.
Foto: Skärmdump
1–0 Expressen!
Foto: Skärmdump
Frisparksläge.
Foto: Skärmdump
Motståndarens Abou Diaby kvitterade till 1–1 och firade mot kameran.
Foto: Skärmdump
Matchen gick till övertid, och Expressen vann med 2–1 på övertid efter att Leandro Castán nickat in en hörna!
Foto: Skärmdump
Så här ser det alltså ut efter en vinst. Beroende på hur många matcher man vinner så får man olika bra priser!
Foto: Skärmdump
1 / 19

Som ett av alla hösttecken dyker ett nytt Fifa upp i spelhyllorna.

Årets upplaga är finslipat, men saknar några riktiga nyheter.

Nytt år, nytt Fifa. Årets version av världens största sports ledande spelserie kommer inte med några revolutionerande nyheter. Snarare har allting finpolerats. Spelet känns snäppet mer realistiskt och lite mer välfixat än tidigare år.

Direkt när jag startar spelet kastas jag in i en match mellan Real Madrid och Barcelona. Och vad är mer passande än att få styra Cristiano Ronaldo, Fifaspelens överlägset bästa spelare, i min första match?

Smådetaljer som frisparkssprej

Till en början känns det segt och lite motigt att spela spelet, som att tempot sänkts en nivå sedan fjolåret. Efter några minuter börjar jag dock vänja mig, och förutom just tempot är det inga stora skillnader som känns i spelet. Spelaranimationerna har blivit fler, och det känns som att det hjälpt spelet bli ännu mer realistiskt. Anfallsbyggandet, försvarsspelet, inläggsförsök och skottblockeringar – allt känns lite mer verklighetstroget än tidigare. Smådetaljer som domarsprej i gräset vid frisparkar är också härliga små inslag.

Få nya inslag

Jag vinner mot Barcelona med 3–1 innan huvudmenyn dyker upp. En snabbkoll i menyerna avslöjar att det är samma igenkänningsbara spellägen som finns – karriärläge, onlinematcher, virtual pro och ultimate team. Det som sticker ut som nytt är mästerskapet för damlag. Det är superkul att kunna spela med Lotta Schelin och Kosovare Asllani, men rent spelmässigt är det ingen skillnad mot övriga spelet. Damlandslagen går tråkigt nog endast att använda mot andra damlandslag.

Draftläget roligaste nyheten

Det egentligen enda riktigt stora nya inslaget förutom damlandslagen är draftläget i ultimate team. Där får man välja en laguppställning, exempelvis 4-4-2. Sedan går man igenom laget och plockar mellan fem slumpade spelare på varje position. Till slut kan man stå där med Eden Hazard som vänsterytter och Mario Balotelli som anfallare. Draftläget är ett klockrent tillskott till Fifaserien, och det känns faktiskt som det mest lockande spelläget.

Bra spel - men inte mer

Årets Fifa har många nyheter i själva spelmotorn, där brytningar, försvarsspelet, passningsspelet och avslutningar ska ha blivit ännu bättre och mer realistiskt. Gissningsvis är dock inget som den genomsnittlige Fifaspelaren tänker på. Årets Fifa blir lite av ett praktexempel över hur Fifaserien sett ut de senaste åren. Det är ett bra spel som i år känns extra genomarbetat – men de direkta nyheterna är få och lyser med sin frånvaro.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.