Finska rymlingar gripna i Bergen

Publicerad
Uppdaterad
Bröllopsrymmarna har troligtvis fångats in.
Norska polisen grep på söndagseftermiddagen ett finskt par som man tror är mördarparet Kyösti Ensio Ulmanen, 59, och Tarja Stenius, 43.
- De identifieras nu på Bergens polisstation, säger Bjarte Rebnord vid polisen i Norge till Dagbladets nätupplaga.
Kyösti Ensio Ulmanen, 59, och Tarja Stenius, 43, har varit försvunna sedan de rymde i samband med sin bröllopsresa förra helgen.
Han är dömd för mord och hon för medhjälp till dubbelmord och de avtjänade livstidsfängelse i Finland.
Länge Fanns misstankar om att paret rymt till Sverige och de har därför varit efterlysta av polisen i hela landet.

Ska identiferas

Nu kommer uppgifter om att polisen i Norge gripit paret.
På söndagen greps ett par som ser ut som Kyösti och Tarja, är i deras ålder och körde i den bil som är efterlyst.
Gripandet gjordes av polisen i Bergen i sydvästra Norge.
– De identifieras nu på Bergens polisstation, säger Bjarte Rebnord vid polisen i Norge till Dagbladets nätupplaga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag