Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finsk guldtränare ska ta Leksand till elitserien

Leksand har klart med ny tränare för nästa säsong, Jukka Rautakorpi som ledde Tappara till guld i Finland säsongen 2002/03.

- Bästa alternativet vi kunde hitta i Norden, säger Leksand nye sportchef Mikael Lundström.

Redan innan Leksand ramlade ur elitserien efter spel i kvalserien började jakten på ny tränare efter Curt Lundmark. Valet föll på Jukka Rautakorpi, som kommer att ha Christer Olsson som assisterande tränare. - Rautakorpi har lyckats bra i Finland och han har dessutom haft en del jobb åt finska förbundet i utbildningsfrågor och är en god organisatör. Han passar in i den nya profil vi ska bygga upp, säger Lundström.

Vill tillbaka

 Leksand kommer nästa säsong att bygga laget med unga spelare, redan klara nyförvärv är Linus Persson från Hammarby och Herman Hagström från Nyköping. - Målet är givetvis att vi ska ta oss tillbaka till elitserien så snabbt som möjligt men lyckas det inte nästa säsong måste vi visa tålamod. Målet för framtiden att utveckla unga spelare och slussa in i laget och ha en stomme av spelare som brinner för klubben. Jag vet att den sortens spelare finns, säger Lundström.

SUNE KARLSSON

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.