Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Finnair och Ryanair sämst på att ersätta sina kunder

Ryanair och Finnair har struntat i att betala sina kunder hundratusentals kronor i ersättning för försenade eller inställda flyg.
Foto: ANDREW MCCAREN/LNP/SHUTTERSTOCK / ANDREW MCCAREN/LNP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Finnair.
Foto: MARKKU ULANDER / AP LEHTIKUVA

Ryanair och Finnair har struntat i att betala sina kunder hundratusentals kronor i ersättning för försenade eller inställda flyg.

Nu toppar de tidningen Råd & Röns svarta lista.

Nu listas fler företag för att ha struntat i att följa Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

På konsumenttidningen Råd & Röns svarta lista där konsumenter varnas för oseriösa företag, har 165 olika företag tillkommit sedan förra årets uppdatering – och tre flygbolag toppar listan för flest ärenden.

Värst är lågprisflygbolaget Ryanair, med 19 nya ärenden om totalt 129 991 kronor som enligt ARN bör betalas tillbaka på grund av inställda eller försenade flyg – något som företaget valt att låta bli. Bolaget toppade även listan i augusti förra året.

Men även Finnair har valt att strunta i rekommendationen om att betala tillbaka 105 865 kronor till sina resenärer – och även Vueling Arlines håller inne på 51 609 kronor som kunderna har rätt till.

På listan finns 23 resebolag, men värst är motorbranschen. 60 nya företag, som låtit bli att betala ersättning om 1,5 miljoner kronor, har listas den här gången. Ärendena gäller främst köp av begagnade bilar där problem eller fel upptäckts först efter det att affären är gjord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.