Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filmstjärnan Steven Seagal ska främja ryska relationer

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Skådespelaren Steven Seagal, 66.
Foto: IVAN SEKRETAREV / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanske skådespelaren Steven Seagal ska stärka de kulturella banden med Ryssland.

Han har nu utnämnts till ”särskild representant” för rysk-amerikanska relationer.

Det uppger Rysslands utrikesdepartement under lördagen, rapporterar Reuters

Skådespelaren och musikern Steven Seagal, 66, är mest känd för sin medverkan i ett flertal amerikanska actionfilmer. Nu kan han också titulera sig ”särskild representant” för rysk– amerikanska relationer, enligt Reuters. 

Hans nya roll kommer att handla om att knyta band till Ryssland inom den humanitära sfären, vilket bland annat innebär ett utbyte av kultur, konst och ungdomsaktiviteter. Det meddelade Rysslands utrikesdepartement under lördagen. Uppdraget kan liknas vid en FN-ambassadörs och Seagal kommer inte att få någon lön för arbetet. Enligt uppgifter till den statliga tv-kanalen RT är han tacksam för förtroendet.

– Jag har alltid haft en väldigt stark önskan att göra allt jag kan för att hjälpa till att förbättra rysk-amerikanska relationer. Jag har arbetat outtröttligt i den här riktningen i många år inofficiellt och jag är nu mycket tacksam för möjligheten att göra det officiellt, säger Seagal. 


LÄS ÄVEN: Dödsbränderna i Kalifornien tvingar tusentals på flykt 


Rysslands president Vladimir Putin mötte Steven Seagal i Ryssland 2015.
Foto: ALEXEI DRUZHININ / AP TT NYHETSBYRÅN

Steven Seagal fick ryskt medborgarskap 2016

Rysslands president Vladimir Putin beviljade Steven Seagal ett ryskt medborgarskap 2016, med hopp om att det skulle symbolisera hur de svaga banden mellan Moskva och Washington växte sig starkare. Sedan dess har de båda världsmakterna bland annat splittrats i frågorna om Syrien, Ukraina och misstankarna om rysk inblandning i det amerikanska valet.

Steven Seagal har under det senaste decenniet varit en flitig resenär till Ryssland. Han uppges stå på god fot med Putin och har gjort flera framträdanden i rysk tv. Seagals filmer är populära i landet och den ryske presidenten uppges vara ett fan av den kampsport som utövas i filmerna. 

Tidigare har den amerikanske skådespelaren anklagats för sexuella trakasserier och övergrepp, av bland andra skådespelerskan Portia De Rossi.


LÄS ÄVEN: Donald Trumps oväntade brevvän – Kim Jong-Un 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.