Filmerna som fick männen att skära varandra

Publicerad
Uppdaterad

"Day of the dead", "The machine girl" och "Grotesque".
Männen tog intryck av skräckfilmer och skar varandra blodiga med kniv. Nu har polisen hittat ett flertal grova våldsfilmer i bostaden.


Det var i söndags som två män, 28 och 29 år gamla, såg på film tillsammans i en lägenhet i Kungsör. Männen inspirerades av filmen - och började skära varandra med kniv.
- Båda har en bakgrund med psykiska problem. Av vad vi har förstått har de gjort det frivilligt, säger Per Andersson, förundersökningsledare på krimjouren vid polisen i Västmanland.

Fann sex filmer

Vid polisens tekniska undersökning fann man sex filmer i bostaden: "Day of the dead", "Agitator", "Session 9", "Grotesque", "The machine girl" och "Riket 2".
Polisen vet i nuläget inte vilken film som männen har sett.
- Det här är inga trevliga filmer. Det handlar om våldsamma skräckfilmer, bortsett från "Riket 2", säger Per Andersson.

Sitter anhållna

Männen sitter anhållna misstänkta för grov misshandel. Enligt Per Andersson var de påverkade av droger vid händelsen.
- Båda två är missbrukare. De behöver av allt att döma psykiatrisk vård.
I dag ska åklagaren ta ställning till om han ska väcka åtal.

 

Av: Adam Öhman

adam.ohman@expressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag