Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Filmen visar: Så kan MH370 ha försvunnit

Mindre vrakdelar som man tror tillhör det saknade planet har hittats längs den afrikanska kusten. Foto: RAYMOND WAE TION / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Malaysian Airlines flight MH370 försvann för över fyra år sedan. Foto: ARNAUD ANDRIEU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: FAZRY ISMAIL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Orsaken till Malaysian Airlines flight MH370:s försvinnande har fortfarande inte fastställts. 

Men en ny rekonstruktionsfilm från National Geographic visar hur det kan ha gått till – utifrån teorin att bränslet tog slut, rapporterar Daily Mail. 

Flygplanet tros ha fått slut på bränsle efter att ha åkt i fel riktning i över sex timmar. 

Det har gått över fyra år sedan Malaysian Airlines flight MH370 lyfte från Kuala Lumpur  med destination Peking. 

Men under resan försvann planet – och har fortfarande inte återfunnits.

Tidigare i år inledde det amerikanska företaget ”Ocean infinty” en ny sökinsats för ytterligare en halv miljard kronor. 

Orsaken till planets försvinnande har fortfarande inte fastställts – men enligt utredare tyder det mesta på att bränslet ska ha tagit slut. 

Ny film visar: Så kan MH370 ha försvunnit

Anledningen ska ha varit att planet åkte i fel riktning i över sex timmar. 

National Geographic publicerar nu en ny rekonstruktionsfilm för att visa hur det kan gå till när en Boeing 777 får slut på bränsle, skriver Daily Mail.

Foto: RAYMOND WAE TION / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Enligt ingenjörer – som medverkar i filmen – ska den högra motorn ha lagt av drygt två minuter före den vänstra motorn. Autopiloten ska ha aktiverats men efter att båda motorerna kapitulerat ska planet försatts i en dödspiral strax före den kraftiga kollissionen med vattnet som misstänks ha dödat samtliga passagerare ombord MH370. 

Mindre vrakdelar av planet har hittats längs den afrikanska kusten – men varken några större delar eller den svarta lådan som kan ge svar på vad som hände har återfunnits.

Foto: ARNAUD ANDRIEU / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Kan ha flugit döda i sex timmar

Dokumentären ska sändas på torsdag och filmskaparna förtydligar att ingen vet med säkerhet vad som hände passagerarflygplanet. 

Utredningen har tidigare visat att planet befann sig i luftrummet drygt sju timmar efter att de förlorat kontakten med personal på marken – detta med hjälp av en råradar som fortsätter skicka ut signaler om det vanliga kommunikationssystemet slås ut. 

En tidigare teori har gjort gällande att en brand bröt ut i baggageutrymmet vilket då ska ha resulterat i att både kabintryck och syrgas gått förlorat. I så fall kan de 239 passagerarna ha flugit döda i planet i över sex timmar innan det slutligen störtade i havet.