Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filmen: Mördaren går till attack utanför bussen

I oktober blev en man i 25-årsåldern skjuten till döds när han skulle kliva på en buss i Märsta. Polisen släpper en film från bussens övervakningskamera för att få hjälp med tips från allmänheten.

I oktober förra året blev en man i 25-årsåldern skjuten till döds i samma stund han skulle kliva på en buss i Valsta i Märsta.

Polisen väljer nu att släppa ett videoklipp från en övervakningskamera.

– Det är ett hänsynslöst brott. Vi är intresserade av alla iakttagelser som kan ha gjorts från allmänheten, säger Fredrik Heidenberg, utredare vid polisen Stockholm Nord.

Man mördades när han väntade på bussen Det var den 2 oktober förra året som mordet ägde rum.

– Jag låg i sängen när jag hörde ungefär fem skott, jag springer till balkongen och ser en person ligga på marken, sa ett vittne till Expressen strax efter brottet ägt rum.

På videoklippet från bussens övervakningskamera syns det hur mannen precis ska kliva på bussen då en person i grön jacka plötsligt springer fram och skjuter honom. Bredvid mordoffret står ytterligare en person, som klarar sig undan kulorna med en hårsmån.

– Det fanns en tredje person som kunde blivit skjuten. Det är ett mycket hänsynslöst brott som sker mitt på ljusa dagen, säger Fredrik Heidenberg till Expressen.

Foto: Polisen
Foto: Polisen
Foto: Polisen

Flydde på elsparkcykel

Enligt vittnesuppgifter ska skytten flytt platsen på en elsparkcykel efter mordet.

– Naturligtvis är vi intresserade om någon har uppgifter kring den här personen och det är därför vi väljer att nu gå ut med videoklippet till media och allmänheten, säger Fredrik Heidenberg.

I slutet av januari häktades en 22-årig kvinna, som misstänks ha varit inblandad i mordet

Polisen vill i dag inte kommentera huruvida det finns misstanke om att mordet är gängrelaterat eller om det finns misstanke om att fler personer varit inblandade än skytten.

– Det är inget jag kan kommentera i nuläget, säger Fredrik Heidenberg.

Polisen söker efter personer som vet mer om händelsen, om vem gärningspersonen är eller har några övriga upplysningar. Har man sådana uppgifter uppmanas man kontakta polisen på 114 14.

TV: Kvinna misstänks för mord – flydde på elsparkcykel

En 22-årig kvinna har gripits och begärts häktad misstänkt för mord på en 25-årig man i Märsta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.