Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filmade samlag visas i brittisk tv

Sexskildringarna i tv-rutan har tagit ytterligare ett provocerande utvecklingssteg denna vecka, när brittiska Channel 4 börjat sända bokstavligen heta sexscener   samlag filmade med värmekänslig kamera. Moralens väktare kan dock sova lugnt, försäkrar kanalen, serien Sex Inspectors är inte det minsta porrig.

Par som ventilerar sina kärleksproblem i Sex Inspectors har fått med sig de små värmekänsliga "övervakningskamerorna" hem, så att programledaren Tracey Cox – och tittarna – i grafisk detalj ska veta vad saken gäller. - Till och med jag, som försörjer mig på att prata om sex, tyckte det kändes konstigt att sitta där och titta på vanligt folk som har sex, säger sexterapeuten Cox till The Observer.

"Åh herregud!"

 - Första gången jag såg inspelningarna utbrast jag bara: Åh herregud! Värmekameran är dock till för att sänka snarare än att höja porrfaktorn, enligt Channel 4. - Man ser en siluett, man ser de vanliga rörelserna, men inga närbilder. Man ser ingenting som är pornografiskt överhuvudtaget, sade en taleskvinna till pressen inför det första avsnittet i veckan. Channel 4 är van vid sexskandaler eftersom även dokusåpasuccén Big Brother ingår i tablån. Men som en av Storbritanniens största tv-kanaler måste ändå bolaget hålla igen jämfört med mindre rivaler.

Ingen Milton-debatt

 Brittiska kabel- och satellitkanaler översvämmas numera av vågade program. I höstas sändes den svenske sexmogulen Berth Miltons Private Stars, en porrversion av Big Brother, i lilla "herrkanalen" Bravo, samtidigt som de strippande nyhetsuppläsarna i Naked News fick sin Europapremiär i en brittisk kanal. Ingen av dem har väckt någon vidare debatt, men Cox tror att Sex Inspectors blir mer kontroversiellt, inte bara för att det går på en stor kanal. - För det är inte sex, det är r i k t i g sex! I en porrfilm är det ju ingen som blinkar ens. . . skälet till att detta är så chockerande är att det är folk som du och jag. Man tittar på dem och tänker: så där ser antagligen jag ut i sängen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.