Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filllons svar efter misstankarna: "Ger inte upp"

Fillon misstänks för mutbrott efter att hans fru fått lön under flera år utan att arbeta.Foto: Yoan Valat / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Samtidigt som skandalen gjort att Fillon rasat i opinionsmätningarna har flera personer inom det republikanska partiet krävt att han ska dra tillbaka sin kandidaturFoto: Yoan Valat / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Han misstänks för mutbrott efter att hans fru fått lön under flera år utan att arbeta.

Men trots att det pågår en polisutredning mot honom vägrar François Fillon att dra tillbaka sin presidentkandidatur.

– Jag ger inte upp, jag drar mig inte tillbaka, säger han enligt Le Figaro.

De senaste veckorna har varit en turbulent tid för den franska högerns presidentkandidat François Fillon efter att franska tidningen Le Canard Enchainé i januari avslöjade att han - med offentliga medel - betalat sin fru Penelope minst 6,5 miljoner kronor under 15 år, då hon formellt varit anställd som hans parlamentsassistent men i praktiken inte utfört något arbete.

Samtidigt som skandalen gjort att Fillon rasat i opinionsmätningarna har flera personer inom det republikanska partiet krävt att han ska dra tillbaka sin kandidatur och släppa fram en ny högerkandidat i presidentvalet.

Flera av de ledande personerna inom det republikanska partiet träffades för ett möte under onsdagsmorgonen. Där uppmanade några av Fillons partikamrater honom att lämna plats för Alain Juppé, som förlorade valet mot Fillon om att bli högerns presidentkandidat.

Fillon: Jag kommer ge domarna min sanning

Men François Fillon har vägrat att ge upp – och under en presskonferens på onsdagen upprepade han att han kommer fortsätta som presidentkandidat trots att en förundersökningsdomare kallat honom till förhör 15 mars med anledning av brottsmisstankarna.

– Jag kommer gå till förhöret med domarna och ge dem min sanning, som är sanningen, säger han under en presskonferens enligt Le Figaro.

Och fortsätter:

– Jag ger inte upp, jag drar mig inte tillbaka. Jag ber er att följa mig.

François Fillon var innan skandalen om det misstänkta mutbrottet avslöjades favorit till att vinna vårens presidentval i Frankrike.

Nu väntas dock andra valomgången stå mellan Nationella frontens Marine Le Pen och den oberoende kandidaten Emmanuel, där Macron ses som den mest sannolika vinnaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.