Filip Hammar. Foto: Anna Bergkvist
Filip Hammar. Foto: Anna Bergkvist

Filip Hammar öppnar upp för politisk karriär

Publicerad

Efter att Fredrik Wikingsson visat sig villig att hjälpa Miljöpartiet gjorde Filip Hammar samma sak för Socialdemokraterna.

Dagen därpå fick han tre förfrågningar från partiet, bland annat att hålla tal på Anna Lindhs minneshögtid i Malmö.

– Jag tror att jag skrev i mitt svar att det känns orimligt, säger Filip Hammar i parets senaste podcast.

Programledarparet har fått inviter från den politiska sfären efter att de vurmat för Miljöpartiet respektive Socialdemokraterna.

Det började med att Fredrik Wikingsson sa sig vara villig att hjälpa Miljöpartiet inför det kommande valet.

Senare uttryckte Filip Hammar sina sympatier för Socialdemokraterna, och vips hade han fått tre olika mejl från folk med kopplingar till partiet.

– SSU hörde av sig och frågade om jag på något sätt kunde hjälpa till som spinndoktor, säger han i torsdagens podcast där han även uttrycker att han just nu känner sig "supersossig".

Som spinndoktor skulle Filip Hammar hantera kriser i partiet. Han tar som exempel att Stefan Löfven skulle ha fångats på bild när han häller champagne över sig själv.

– Då hade jag sagt "Stefan du måste på något sätt skratta åt det här. Så ställ upp i kvällens 'Breaking News' och häll en flaska mousserande över dig", säger han och syftar på det egna tv-programmet.

"Det kändes orimligt"

Filip Hammar fick även en inbjudan från en person i partiet att tala på Anna Lindhs minneshögtid i Malmö.

I det fallet kände han sig dock inte bekväm i att företräda partiet för att tala om en av Sveriges mest älskade politiker.

– Problemet är orimligheten. Att jag, av Sveriges 9,5 miljoner invånare, skulle vara den som stod där och pratade, säger han.

Expressen.se har sökt Filip Hammar för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag