Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Filip Hammar öppnar upp för politisk karriär

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Filip Hammar.
Foto: Anna Bergkvist

Efter att Fredrik Wikingsson visat sig villig att hjälpa Miljöpartiet gjorde Filip Hammar samma sak för Socialdemokraterna.

Dagen därpå fick han tre förfrågningar från partiet, bland annat att hålla tal på Anna Lindhs minneshögtid i Malmö.

– Jag tror att jag skrev i mitt svar att det känns orimligt, säger Filip Hammar i parets senaste podcast.

Programledarparet har fått inviter från den politiska sfären efter att de vurmat för Miljöpartiet respektive Socialdemokraterna.

Det började med att Fredrik Wikingsson sa sig vara villig att hjälpa Miljöpartiet inför det kommande valet.

Senare uttryckte Filip Hammar sina sympatier för Socialdemokraterna, och vips hade han fått tre olika mejl från folk med kopplingar till partiet.

– SSU hörde av sig och frågade om jag på något sätt kunde hjälpa till som spinndoktor, säger han i torsdagens podcast där han även uttrycker att han just nu känner sig "supersossig".

Som spinndoktor skulle Filip Hammar hantera kriser i partiet. Han tar som exempel att Stefan Löfven skulle ha fångats på bild när han häller champagne över sig själv.

– Då hade jag sagt "Stefan du måste på något sätt skratta åt det här. Så ställ upp i kvällens 'Breaking News' och häll en flaska mousserande över dig", säger han och syftar på det egna tv-programmet.

"Det kändes orimligt"

Filip Hammar fick även en inbjudan från en person i partiet att tala på Anna Lindhs minneshögtid i Malmö.

I det fallet kände han sig dock inte bekväm i att företräda partiet för att tala om en av Sveriges mest älskade politiker.

– Problemet är orimligheten. Att jag, av Sveriges 9,5 miljoner invånare, skulle vara den som stod där och pratade, säger han.

Expressen.se har sökt Filip Hammar för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.