Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fidel Castros äldste son död – tog sitt liv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fidel Castro Diaz-Balart, äldste sonen till Kubas tidigare president Fidel Castro, blev 68 år gammal.
Foto: JAVIER GALEANO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAVIER GALEANO / AP

Fidel Castro Diaz-Balart, äldste sonen till Kubas tidigare president Fidel Castro, är död, skriver AP. Sonen ska ha varit djupt deprimerad och tagit sitt liv. Han blev 68 år gammal.

Fidel Castro Diaz-Balart, äldste son till Kubas tidigare ledare Fidel Castro, har dött till följd av en djup depression. Han vårdades under flera månader men tog sitt liv under torsdagen, 68 år gammal. Uppgifterna om Castro Diaz-Balarts död rapporterades i statliga kubanska medier.

Kallades för "Fidelito"

Castro den yngre kallades också "Fidelito", ungefär "Lilla Fidel", på grund av sitt skägg som gav honom stora likheter med sin far. 

Hans mor var Mirta Diaz-Balart, en kvinna från Kubas aristokrati som Castro gifte sig med som ung.

Fadern Fidel Castro, som tog makten på Kuba 1959, avled i november 2016, 90 år gammal. Han efterträddes av sin bror Raúl Castro, som kommer att avgå i april, skriver TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.