Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fick tillbaka sin plånbok - efter fyra år

Ulla-Britt Iljegård fick sin plånbok stulen på Bollnäs sjukhus för över fyra år sedan.

Nu har den hittats - i ett innertak på ett äldreboende i Ljusdal. En hantverkare var där för att riva det.

– Då ramlade min plånbok ner, säger Ulla-Britt Iljegård.

Ulla-Britt Iljegård arbetade tillfälligt på Bollnäs sjukhus sommaren 2008. På lunchrasten hade hon lagt sin handväska i ett skåp som stod i ett kontorsrum.

– Men jag hade inte låst skåpet, jag var var väl lite godtrogen. Jag stängde dock dörren till rummet, säger hon.

När Ulla-Britt lite senare skulle gå ner på stan och handla upptäckte hon att plånboken, som bland annat innehöll 500 kronor i kontanter, var borta. Hon anmälde stölden men ingenting hände - förrän i fredags. Lokaltidningen Hela Hälsingland var först med att uppmärksamma solskenshistorien.

– En kvinna ringde från ett äldreboende i Ljusdal. En hantverkare skulle riva ett innertak eftersom de skulle bygga om där. När han började riva så ramlade min plånbok ner. Eftersom jag hade ID-handlingar i plånboken så var det ganska enkelt att spåra mig, säger Ulla-Britt Iljegård.

Ramlade ner från taket

Hur den har hamnat i Ljusdal - ungefär sju mil bort, är det ingen som vet.

– Jag har ingen aning, jag skulle väldigt gärna vilja veta. Personen har ju tydligen fraktat i väg den och lyckats peta in den under innertaket. Den här hantverkaren sa att det inte är första gången han hittar saker på det här viset.

Att plånboken har kommit till rätta är extra roligt eftersom Ulla-Britt Iljegård har blivit av med en exakt likadan under en utlandssemester 2003.

– Jag tyckte verkligen om den och av en slump lyckades jag hitta en likadan som jag köpte, men sen så försvann ju även den som sagt.

En bekant har tagit hand om den tills vidare och i kväll ska hon få den tillbaka.

– Det ska bli jättekul, det är faktiskt helt otroligt. Men först fattade jag ingenting, jag blev alldeles tyst och var tvungen att ringa upp igen efter lunch, för då kom alla frågor, säger hon med ett skratt.