Fick epileptisk attack – bets ihjäl av sin hund

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
När Liam drabbades av en epilektisk attack gick hans pitbull Trigger till attack. Liam skadades så svårt att han avled. (Hunden på bilden har ingenting med artikeln att göra.)
Liam Hewitson.

22-årige Liam Hewitson drabbades av en epileptisk attack.

Då gick hans pitbull Trigger till attack.

Attacken ledde till så allvarliga skador att ägarens liv inte gick att rädda, rapporterar brittiska medier.

2016 fick en sorglig start i staden Preston i norra England.

Under nyårsdagen drabbades 22-årige Liam Hewitson av en epileptisk attack. Hans pitbull Trigger svarade - genom att gå till attack, rapporterar BBC.

Liam Hewitson.

I samband med attacken fick Liam Hewitson så allvarliga skador i ansiktet och längs halsen att han avled, trots vård från ambulanspersonal som anlände till platsen kort efter händelsen.

Hans familj beskriver honom i ett uttalande som en glad kille med många vänner och ett ständigt leende på läpparna.

– Jag är för förkrossad för att prata. Jag älskar och saknar honom så mycket, säger flickvännen Jessica Hill till brittiska Daily Mail.

Blommor och ljus utanför bostaden

Sorgen har också spridit sig i staden där han bodde. Utanför bostaden där händelsen inträffade har människor placerat blommor och ljus för att hedra den döde 22-åringen.

– Han var väldigt trevlig. Jag såg honom ofta tillsammans med hunden, och det var inga problem. Jag gick förbi den själv många gånger. Jag är förvånad. Jag är chockad, det verkade som om hunden var OK, säger grannen Misbah Saeed till BBC.

– Han var en av de artigaste och mest omtänksamma personerna, en riktig gentleman. Det är en enorm förlust. Jag tror inte att den här gatan kommer att bli sig lik igen, säger Misbah Saeed.

Hunden Trigger har avlivats av veterinär efter händelsen. Han var en pitbullhane av blandras, och hade varit i Liam Hewitsons ägo sedan födseln för fem eller sex år sedan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.