Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick bok-kontrakt - tack vare facebook

Lisa Hamilton Day skrev om sin Pomeranian-hund på Facebook. Nu erbjuds hon bokkontrakt.
Foto: AP

Var noggrann med vad du skriver på Facebook eller Twitter. Lisa Hamilton Day fick ett bok- och filmkontrakt med hjälp av en enda uppdatering.

Lisa Hamilton Day är chef på filmbolaget Dreamworks i Los Angeles. Nu kan hon snart även lägga manusförfattare till sin titel då en enda av hennes Facebook-uppdateringar kan komma att bli både bokserie och film.

 Raden som fick Beverly Hills United Talent Agency och författaragenturen Fletcher & Co att vilja utveckla en rad ungdomsböcker löd: "Lisa Hamilton Days Pomeranian-hund gick loss på kinamatspåse under natten, öppnade och åt en lyckokaka. Hennes lycka: Du har starka spirituella krafter, och du borde utveckla dem".

 Och det är just en historia om en hund med nyvunna superkrafter, som räddar sin ägarinnas hus, som böckerna kommer handla om, enligt Publisher Weekly på nätet.

Kan bli ett filmmanus

 Tidningen skriver också att böckerna även kan komma att utvecklas till ett filmmanus.

 Vad uppdateringen kommer bli värd för Lisa Hamilton Day är ännu okänt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.