Fick 93 bajsbilder - rasar mot Facebook

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nina Jansdotter.
Foto: Sara Strandlund

Karriärcoachen Nina Jansdotter fick sin Facebook-vägg full med bajsbilder, som hon varken kunde se eller ta bort.

Nu riktar hon kritik mot Facebook som svarar att det finns ett sätt att ta sig runt buggen.

– Facebook borde se över det här, säger Jansdotter.

Expressen.se berättade på onsdagen om att karriärcoachen Nina Jansdotter fått 93 bajsbilder postade på sin Facebook-vägg av en för henne okänd person. Problemet är att hon själv varken kan se eller ta bort bilderna.

– Det är rätt vidrigt att man inte kan styra över sin egen privata sida. Jag är glad att det inte var barnpornografibilder, bajs kan man kanske leva med, säger Nina Jansdotter.

– Jag har hela tiden puffat för Facebook och pratat om det som ett perfekt instrument för att bygga nätverk. Men det här blev ett riktigt bakslag för mig.

Andra kan se

Anledningen är en bugg som innebär att när du har blockerat en person på Facebook, kan han eller hon inte längre se innehåll som du har lagt upp på nätverket, inklusive poster du har gjort på dennes vägg, skriver mashable.com. 

Och eftersom innehållet inte längre syns, kan det inte tas bort. Däremot kan den övriga vänkretsen se inlägget.

– Facebook borde se över det här. Det ska vara självklart att kunna se allt som ligger på ens egen sida – och sedan ha möjligheten att ta bort det, säger Nina Jansdotter.

Kan ta bort

Efter att saken uppmärksammats berättar Facebook om ett sätt att komma runt problemet.

– Den drabbade personen måste be en Facebook-vän att skicka länken till innehållet. Den drabbade kan sedan radera länken, säger en talesperson för Facebook till Expressen.se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.