Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Festivalborg räddat på 24 timmar

Foto: Fredin Mia
ÖREBRO. FestiValborg tvingades ställa in i sista stund.
Nu rycker krogen Backstage in och räddar delar av festen.
- Vi flyttar in delar av FestiValborg hit istället, säger Backstages ägare Mikael Lehikoinen.
På bara 24 timmar har Backstage lyckats rädda det som räddas kan av den nu dödförklarade studentfestivalen.
Mikael Lehikoinen har lyckats boka om Hästpojken som kommer ge en akustisk konsert vid halv elva på valborgskvällen, och i dj-båset blir det La Fleur.

Fri entré mot kårleg

På Satin ett stenkast bort från Backstage blir det också tributekväll till Beatles på nedervåningen och Jonas Källgren från Oh! Jays! i dj-båset på övervåningen.
- Vi hoppas att folk ska känna att FestiValborg flyttar in till Järntorget istället. Både vi och Satin kommer dessutom att ha fri entré mot uppvisande av kårleg, förklarar Mikael Lehikoinen.
Det var när det stod klart att bara cirka 400 biljetter hade sålts till FestiValborg som arrangörerna beslutade ett ställa in med rekordkort varsel.
Markus Welin som jobbat med festivalen välkomnar att andra krafter stigit in och försökt reparera det som går.
- Det var olyckligt att det blev som det blev, säger Markus. Det är ideella krafter som jobbat med FestiValborg, och utan ekonomisk garanti redan innan vågade vi inte ta risken att gå vidare med festivalen. För oss är det givetvis kul att någon är flexibel nog att ändå hitta en alternativ lösning.
FestiValborgs framtid är nu högst osäker.

Fräsch återgång

Arrangörerna hävdar att festivalen är, trots traditioner som går långt tillbaka i tiden. Mikael Lehikoinen har själv jobbat med festivalen i tidigare versioner och ser en rad faktorer som spelat in.
- Årets upplaga kändes som en fräsch återgång till ett bra koncept igen, säger Mikael. Förra årets line up var direkt usel med coverband på scen. Jag tror att en större dialog uppe på högre nivå på universitetet är viktig eftersom en fest som FestiValborg är bra reklam för Örebro i allmänhet och universitetet i synnerhet. Kanske bör man fundera på att stödja kommande upplagor ekonomiskt i större utsträckning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!