Festfilmerna på Sanna Marin sprids på nätet

I filmklipp som sprids via sociala medier ses Finlands statsminster festa vilt tillsammans med kändisar.
Sanna Marin säger att hon inte gjort något olagligt.
”Jag har dansat, sjungit och festat och gjort helt lagliga saker”, säger Sanna Marin.
Sanna Marin.
Foto: HEIKKI SAUKKOMAA / AP TT NYHETSBYRÅN

På filmer i sociala medier syns hur Finlands statsminister Sanna Marin dansar och festar vilt med finska kändisar.

Marin kommenterar nu bilderna och är besviken över att de sprids.

– Jag har dansat, sjungit och festat och gjort helt lagliga saker, säger hon till Hufvudstadsbladet.

Filmerna från den privata festkvällen visar hur Sanna Marin sjunger, dansar och kramar andra festdeltagare, vilket Iltalehti var först med att skriva om. Bland de andra gästerna finns partikamrater från finska Socialdemokraterna och finska popstjärnor.

Finska medier rapporterade initialt att det i videon går det att höra någon som pratar om ”mjölgänget” och säger ”kom hit och testa, det känns bra”. Ljudupptagningen har fått medierna att spekulera i om det användes droger på festen. Något som Sanna Marin dementerade på torsdagen.

– Jag vet inte vad det är frågan om eller vad som avses. Jag har inte själv använt droger, eller något annat än alkohol. Jag har dansat, sjungit och festat och gjort helt lagliga saker. Jag har heller inte varit i en sådan situation att jag skulle veta att andra gör på det viset, säger hon till Hufvudstadsbladet.

Sanna Marin besviken på läckan

Statsministern säger också till tidningen att den första delen av filmklippet kommer från en fest med ett mindra antal personer. Den andra delen är från samma kväll efter att sällskapet gått vidare till en annan bostad. De ska senare ha gett sig ut till två barer i Helsingfors.

– Också där dansade jag och sjöng, jag kramade mina vänner och drack alkohol, säger Marin, till Hufvudstadsbladet.

Till Yle säger hon att filmerna spelades in för några veckor sedan och att hon är besviken när de nu sprids.

– Jag är upprörd över att de blivit offentliga. Det har handlat om att jag tillbringat kvällen med mina vänner, säger hon.

Hufvudstadsbladet har senare uppdaterat sin artikel med ett förtydligande om att det inte går att säkert bekräfta om någon ropade ”mjölgänget” i videon.

Finska politiska journalisten Antonia Berg: ”Mycket tyngre än att rida utan skjorta”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.