Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fergie” avslöjar alla skönhetsingreppen

Sarah Ferguson var inte bjuden på det kungliga bröllopet mellan prins William och Kate Middleton.
Sarah Ferguson i september 2019.Foto: KEITH MAYHEW/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / KEITH MAYHEW/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Sarah Ferguson i januari 2007.Foto: GERALD HOLUBOWICZ / STELLA PICTURES GERALD HOLUBOWICZ

Hertiginnan av York, Sarah Ferguson, fyller 60 år om en vecka.

Nu berättar hon för Daily Mail om sina många skönhetsingrepp.

– Det tar ungefär sex månader att läka, men nu kan jag gå i klackar igen, säger Sarah Ferguson bland annat.

Med blott några dagar kvar till 60-årsdagen berättar hertiginnan Sarah Ferguson om sina många skönhetsingrepp för Daily Mail. Den brittiska tidningen lyfter fram att hon fullkomligt strålade på bilder från dottern Eugenies bröllop med Jack Brooksbank förra året.

– Lyckan lyste om mig eftersom min dotter gifte sig. Jag var så lycklig. Jag älskar Jack. När jag är passionerad kring något, tindrar mina ögon, berättar hertiginnan och fortsätter:

– Framför allt var det glädjen jag kände för Eugenie som fick mig att se bra ut. Men jag hade också haft lite laserbehandling i ansiktet, som också bidrog till det.

De många skönhetsingreppen

Sarah Ferguson berättar att listan på skönhetsingrepp i ansiktet kan göras lång. Förutom laserbehandlingen har hon tagit botox, fillers, vitamininjektioner och ansiktslyft på kirurgisk väg.

Hertiginnan har även genomgått en behandling med stamceller på Bahamas för att kunna gå i klackar, vilket tidigare var förenat med stor smärta för kungligheten.

– Det tar ungefär sex månader att läka, men nu kan jag gå i klackar igen!

Otrohetsskandaler och ekonomiska problem

Den skandalomsusade hertiginnans tid i rampljuset inleddes när hon gifte in sig i det brittiska kungahuset genom att säga ja till prins Andrew i juli 1986.

Men redan 1992 fångade Ferguson på bild i en mycket privat situation vid en swimmingpool i den lyxiga badorten Saint-Tropez på den franska rivieran.

På bilden syns hur John Byran, som beskrevs som hertiginnans ekonomiska rådgivare, suger och slickar ”Fergies” tår och fötter.

Skandalen slog ner som en bomb och prydde hela förstasidan på tidningen The Sun den 20 augusti 1992.

Hertiginnan har genom åren även dragits med stora ekonomiska bekymmer.

Under senare tid har Sarah Ferguson dock välkomnats tillbaka in i det brittiska kungahusets ömma famn. Inbjudan till bröllopet mellan prins Harry och Meghan var det slutgiltiga beviset på detta, och hertiginnan uttryckte stor tacksamhet till drottning Elizabeth efter beskedet:

– Hennes majestät är en fantastisk kvinna och en riktig ikon för landet. Hon är en av de finaste människor jag någonsin har mött. Att vilja inkludera mig är en sådan fin gest, sa hon.