Foto: ROGER VIKSTRÖM
 Foto: ROGER VIKSTRÖM

Femtontal anmälningar kopplas till vargjakten

Publicerad


Sedan licensjakten av varg startade har ett femtontal anmälningar inkommit till polisen i Västmanland, där olika grupper drabbat samman.

I många fall ska gärningsmännen ha varit maskerade.

Sedan den 1 januari har ett dussin anmälningar som rör licensjakten på varg i Kolsva inkommit till polisen.

Totalt ska det handla om 15 anmälda fall, där polisen vid flera tillfällen fått ingripa mellan olika grupperingar. Männen ska i flera fall varit maskerade, och det ska i dagläget finnas skäliga misstänkta i flera ärenden. 

Polisen är väldigt förtegen, och vill inte kommentera händelserna ytterligare.

– Det vi talar om nu, i och med att det är många som frågar, är det vi har gått ut med kring utredningsläget. Sedan kan det komma att ändras, och ärenden kan komma att ramla bort, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

Filmer återger händelseförlopp

Det handlar om fem fall av misshandel, två fall av skadegörelse, två fall av olaga hot, tre fall av ofredande och en trafikolycka, skriver polisen i Västmanland på deras hemsida. Polisen utreder de flesta anmälningar.

Det ska även finnas filmer som återger delar av händelseförloppen.

Brotten ska ha ägt rum mellan den 2 och 21 januari i Rölö, Kolsva, Lisjö säteri och Surahammar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag