Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Feminismen är det skadligaste som hänt”

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Paolo Roberto i sin intervju med TV4:s Jenny Strömstedt.
Paolo Roberto greps för köp av sexuell tjänst i maj i fjol.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Paolo Roberto svarar på frågor i  podden ”Hur kan vi?” om tiden efter sexköpet. 

Entreprenören har gått i terapi och ber om ursäkt till sina anhöriga. 

Samtidigt slår han fast att erfarenheterna från att ha åkt fast och den efterföljande medierapporteringen inte ändrat något av hans politiska övertygelse. 

– Feminismen är det skadligaste som hänt svensk jämställdhet, säger han i podden. 

Paolo Roberto, 52, greps för köp av sexuell tjänst i maj i fjol i en av polisens razzior mot lägenhetsbordeller i Stockholm. Efter gripandet medverkade tv-stjärnan och entreprenören i en intervju med Jenny Strömstedt i TV4:s Nyhetsmorgon, där han berättade om händelsen.

– Jag har en sån grej i livet, att när det går bra för mig – jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar – då hittar jag alltid något sätt att förstöra det, sa han bland annat. 

Paolo Roberto dömdes till 15 500 kronor i böter. Men priset för hans brott blev också att han förlorade lejonparten av sina uppdrag, fick lämna sina företag och att hans böcker drogs in från flera bokhandlare. Därutöver påverkade händelsen hans privata relationer. 

Efter intervjun med TV4 har Paolo Roberto avstått från att medverka i medier. Nu väljer han att berätta om året som gått i en längre intervju med Navid Modiri i podden ”Hur kan vi?”. 

Paolo Roberto har bland annat tagit uppdrag som personlig tränare och startat nya bolag inom mat. Han berättar också att han sökt hjälp för att hantera det faktum att han köpte sex, något som han beskriver som ett självskadebeteende. 

– Jag har pratat med prästen Jag har gått i terapi. Jag har jobbat med mina demoner, säger han i podden. 

Bett om ursäkt

Paolo Roberto tycker att han blivit oförtjänt hårt behandlad i medierapporteringen och lyfter fram de följdverkningar det haft på hans bolag. Han säger nu att han ”måste framåt” och att han bett om ursäkt för sitt brott. 

– Jag har gjort det här, det finns ingen som tagit så mycket skit för något sådant. Jag har stått för vad jag har gjort, jag har bett om ursäkt, säger han och berättar att han bett sina närmaste respektive ex-flickvännen Elin Härkönen om ursäkt. 

Paolo Roberto uppger samtidigt, intervjun till trots, att han inte vill tillbaka i offentligheten. 

– Jag kommer aldrig få vara i det offentliga igen, säger han. 

Navid Modiri frågar då: Men vill du det? 

– Nej, säger Paolo Roberto och uppger att han tackat nej till en längre intervju med SVT. 

”Feminismen är det skadligaste som finns”

Navid Modiri frågar flera gånger om Paolo Roberto lärt sig något under sin självrannsakan eller om han ändrat åsikt. Paolo Roberto säger att han är ”feminist” men menar det som ett skämt. Sedan säger han:

– Feminismen är det skadligaste som hänt svensk jämställdhet, säger han och argumenterar för att svenska feminister inte har en korrekt verklighetsbeskrivning. 

Efter att Paolo Robertos sexköp blev känt är det flera personer, däribland författaren Katarina Wennstam, som menat att det finns en koppling mellan hans antifeministiska åsikter och hans sexköp. 

– Jag kan förstå kopplingen. Inte för att det finns någon, säger han i podden. 

Paolo Roberto slår fast att han är politiskt och moraliskt likadan som före köpet. 

– Att jag snubblar en gång, tar inte bort att jag har skrivit 13 böcker, man tar inte bort att jag boxats om VM-titlar. Det är en del av mig. Även mina politiska åsikter. De är samma.

Intervjun med Paolo Roberto efter sexköpet

Tv-profilen erkände i TV4 i maj förra året att han köpt sex.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.