Femen låg bakom toplessaktion i moské

De tre kvinnor som på lördagsförmiddagen tog av sig topless i Stockholmsmoskén på Södermalm tillhör det feministiska nätverket Femen, uppger nyhetsbyrån AFP http://www.afp.com/en/afp-news/. Kvinnorna greps och misstänks nu för förargelseväckande beteende.

Kvinnorna slet av sig på överkroppen när de kom in i moskén och på sina kroppar hade de skrivit slagord. Enligt nyhetsbyrån AFP hade de skrivit saker som "Ingen sharia i Egypten och i världen" "Min kropp är min, inte någons ära".

– De blev tillsagda att lämna moskén vilket de inte ville och då har det blivit lite knuffande, säger Lars Neumann, stationsbefäl på Södermalms polisstation till Expressen.se.

Tillhör protestgrupp

Personalen larmade polisen som grep kvinnorna och förde dem till Södermalms polisstation där de förhördes. Kvinnorna som nu misstänks för förargelseväckande beteende hade redans släppts när Expressen.se talade med polisen strax före klockan tre.

Bengt Hellström är stationsbefäl på Södermalms polisstation och säger sig inte veta vad kvinnornas motiv var, men enligt AFP är kvinnorna representanter för den feministiska protestgruppen Femen. Femen grundades i Ukraina 2008 och kvinnorna är enligt Femens hemsida från Egypten, Tunisien och Sverige.

Enligt gruppens hemsida välkomnar Femen det som de kallar för "den stora antiislamistiska revolutionen som är schemalagd att starta den 30 juni"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.