Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Femen demonstrerade mot Le Pen – greps

Polisen grep fem barbröstade feministaktivister från Femen i samband med valet i Frankrike.Foto: Francois Mori / AP TT NYHETSBYRÅN
Trots ett gigantiskt säkerhetspådrag kvinnorna hänga upp en stor banderoll på med budskapet "Makt åt Marine - förtvivlan för Marianne", som syftar till den franska nationalsymbolen och frihetsgudinnan Marianne.Foto: Michel Spingler / AP TT NYHETSBYRÅN

Här protesterar feministaktivisterna i Femen mot Marine Le Pen.

Organisationen lyckades - trots säkerhetspådraget - hänga upp en stor banderoll i anslutning till lokalen där den högerpopulistiska presidentkandidaten röstade.

Nu har polisen gripit fem barbröstade Femenanhängare."

Det var strax före klockan åtta på söndagsmorgonen som fem anhängare till den feministiska aktivistgruppen Femen tog sig upp i en byggnadsställning bredvid den vallokal i Hénin-Beaumont där Nationella frontens ledare Marine Le Pen några timmar senare planerade att rösta i presidentvalet.

Trots ett gigantiskt säkerhetspådrag med över 50 000 extrainkallade poliser lyckades de fem barbröstade kvinnorna hänga upp en stor banderoll på platsen med budskapet "Makt åt Marine - förtvivlan för Marianne" som syftar till den franska nationalsymbolen och frihetsgudinnan Marianne.

Samtidigt syntes orden "Femen inte NF" och "Inte Marine, inte Le Pen" skrivna på deras bröst.

Demonstrerat förut

Protesten pågick i en dryg halvtimme innan fransk polis grep de fem aktivisterna, rapporterar tidningen L'Express.

Samtidigt twittrade Femens ledare Inna Shevchenko om protesten:

 

 

 

 

Men det här är inte första gången som Femen protesterar mot Marine Le Pen.

 

LÄS MER: Här stormar kvinnliga aktivisten Le Pens scen

 

När den högerpopulistiska presidentkandidaten höll valmöte i Paris inför första omgången i presidentvalet stormade militanta feminister upp på scenen och flera demonstrerande barbröstade aktivister greps även utanför vallokalen där Marine Le Pen röstade i första omgången 23 april.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.