Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Femårige AJ hittades död – var inlindad i plast

JoAnn Cunningham och Andrew Freund Sr står åtalade för att ha mördad sin son. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
AJs kropp hittades sex dagar efter att sökinsatsen inleddes. Foto: Missingkids.org

Föräldrarna till femårige AJ Freund hävdade att deras son mystiskt försvunnit från familjens hem.

Men när sökinsatsen inleddes hittade polisen inga tecken på att pojken skulle ha blivit bortrövad eller självmant rymt. 

Efter sex dagar hittades femåringen död – inlindad i plast.

Nu åtalas föräldrarna för mord, skriver Daily Mail.

Polisen i den amerikanska delstaten Illinois inledde i förra veckan en sex dagar lång sökinsats efter att femårige Andrew ”AJ” Freund försvunnit från sitt hem.

Föräldrarna JoAnn Cunningham, 36, och Andrew Freund Sr, 60, menade att pojken hade gått och lagt sig på kvällen dagen innan försvinnanden och sedan mystiskt varit borta.

Men då polisen inte kunde hitta några bevis på att AJ varken skulle ha rymt självmant eller ha blivit bortrövad fokuserades sökinsatsen på familjens hem.

Mamman vägrade samarbeta

Mamman JoAnn deltog i en morgonshow och bad om att hennes son skulle återvända hem, men samtidigt menar polisen att mamman vägrat samarbeta i utredningen.

– Pojkens mamma fortsätter att vara ohjälpsam i utredningen, men pappan har pratat med utredarna, säger polisen, enligt The Mirror.

Men vid senare intervjuer gav paret information till utredarna som ledde dem till en plats endast 20 minuter från familjens hem.

På platsen hittade polisen AJs döda kropp, begraven och inplastad. Dödsorsaken är ännu inte känd och kroppen ska nu obduceras.

Familjens hem var i ”oacceptabelt skick”

Enligt uppgifter ska olika myndigheter ha besökt familjens hem 17 gånger sedan AJ föddes 2013, skriver Daily Mail.

I september förra året larmade en orolig granne att elen inte hade varit på i huset på flera veckor och när en polis dök upp vägrade JoAnn Cunningham att släppa in honom i huset.

Huset stank av hundavföring och ska enligt polisens rapport, som Daily Mail, tagit del av varit i ett ”oacceptabelt skick”. I rapportern framgår det även att det ska ha hittats blåmärken på AJ och hans tre år äldre bror men att barnen verkade friska och glada och fick därför stanna kvar i hemmet.

Den äldre brodern har nu omhändertagits, men många i området är upprörda över att ingen agerade tidigare, skriver Daily Mail.