Femårig flicka försvunnen

Publicerad

Ett stort sökpådrag drogs på måndagsförmiddagen i gång efter en femårig flicka som försvunnit från sitt hem i Linköping.

Senast hon sågs låg hon och sov i sitt rum.

– Sen ska hon ha försvunnit från hemmet, säger Fredrik Kliman vid polisen i Östergötland.

Två timmar efter att flickan försvunnit hittades hon, uppger polisen.

Det var klockan 09.20 som polisen gick ut och vädjade om hjälp i sökandet efter en försvunnen femåring. Då hade vårdnadshavare letat efter henne i närområdet i stadsdelen Skäggetorp i Linköping förgäves och kontaktat polisen.

Enligt flickans vårdnadshavare sågs hon senast vid 08-tiden i morse.

– Hon ska ha setts senast vid 08-tiden nu i morse, av vårdnadshavare. Då ska hon ha legat och sovit, men sen ska hon ha försvunnit från hemmet. Oklart när, sa Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland, när larmet kom in.

Borta i nära två timmar

I sökandet gick polisen ut med ett signalement på flickan och man tog också hjälp av buss- och taxibolag i området.

Kort efter att bland andra Expressen skrivit om händelsen kontaktades polisen – flickan var hittad. Hon hade då varit försvunnen i drygt två timmar men uppges vara välbehållen.

Enligt polisen hittades flickan i nära anslutning till hemmet, där större delen av sökinsatsen koncentrerats.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag