Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två tonåringar rånade vid fotbollsplan – fem anhållna

Tre olika faser av frihetsberövande.
Polis i uniform.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Två ungdomar har blivit rånade vid Enskede IP.

Nu sitter fem andra unga personer anhållna som misstänkta, uppger polisen.

– Det är ungdomar som har rånat ungdomar, säger jourhavande förundersökningsledaren Jenny Morsten.

Händelsen inträffade vid 19.30-tiden på söndagskvällen. Enligt Aftonbladet hade då två 15-åriga tonårspojkar tagit sig till Enskede IP för att spela spontanfotboll när de plötsligt upptäckte hur fem andra ungdomar dök upp och började rota i deras träningsväskor.

Polisen uppger för tidningen att tonårspojkarna blev omringade, hotade och utsatta för våld när de försökte sätta stopp för rånet. De misstänkta ska sen ha försvunnit med mobiltelefoner och en portabel högtalare.

Fem ungdomar gripna för rån i Dalen

– Vi fick ett bra signalement och inledde en större insats. Fem misstänkta kunde gripas i Dalens centrum, en kvarts gångväg därifrån. De hade stöldgodset kvar på sig, säger Hannes Kinnunen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Stockholm syd, till Aftonbladet.

Nu sitter de fem misstänkta anhållna misstänkta för rån, uppger Jenny Morsten, även hon jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Stockholm syd. Hon är i övrigt förtegen om händelsen.

– Det är ungdomar som ska ha rånat ungdomar men jag kan inte gå in på omständigheter, säger hon.

Det har hållits inledande förhör med de misstänkta men Jenny Morsten vill inte gå in på hur de ställer sig till anklagelserna.

Enligt Aftonbladet är de fem misstänkta personerna i 15-16-årsåldern och hör hemma på olika platser främst i södra Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.