Fem till sjukhus
efter frontalkrock

Publicerad

Fem personer fördes till sjukhus efter en frontalkrock på E45 i Arvidsjaur på söndagskvällen.

Två bilar frontalkolliderade på grund av att den ena bilen fått sladd.

Olyckan inträffade 20.30 på söndagen.

Enligt polisen ska det vara halt på platsen.

Samtliga fem personer som färdades i bilarna fick föras till sjukhus för vård.

Två av personerna ska ha kastats ur bilen vid krocken.

– Olyckan inträffade i hög fart och det var hög energi i kollisionen. Två personer kastades ut ur den ena bilen och flög mellan 15 och 25 meter. Det är de som är svårast skadade, säger Martin Nilsson, insatsledare på plats, till Piteå-Tidningen.

Den ena av de två är medvetslös. Några av de övriga inblandade har uppgivit smärtor i nacke och rygg. Skadeläget är fortfarande oklart.

Olyckan inträffade i en skarp kurva strax efter en bro, uppger polisen på sin hemsida.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag