Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fem månaders bebis död efter omskärelse

Föräldrarna skulle genomföra en omskärelse av pojken i deras hem.
Foto: Colourbox
Pojken överlevde inte och dog till följd av ett hjärtstopp.
Foto: Colourbox

En fem månader gammal pojke dog efter att hans föräldrar genomförde en omskärelse på honom i hemmet.

Pojken ska ha skyndats till sjukhus då han fick ett hjärtstopp, men hans liv gick inte att rädda, rapporterar The Mirror.

I slutet av förra veckan dog en fem månader gammal bebis i Italien då hans föräldrar utförde en omskärelse på honom i hemmet.

Då pojkens hjärta stannade till följd av ingreppet skyndades han till sjukhus med ambulanshelikopter på fredagseftermiddagen.

Men pojkens liv gick inte att rädda och han ska ha dött på sjukhuset samma kväll.

Pojken flögs till sjukhuset med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.
Foto: Colourbox

En utredning gällande dråp mot pojkens föräldrar har inletts och nu väntas även en obduktion av pojken.

En tredje del av alla ingrepp genomförs illegalt

I Italien vill många medborgare med muslimsk bakgrund att deras söner ska bli omskurna på grund av kulturella eller religiösa skäl, men har svårt att hitta läkare som är villiga att utföra operationen.

Varje år utförs omkring 5 000 omskärelseingrepp i Italien och en tredjedel av dessa utförs olagligt enligt hälsoorganisationen Amsi, skriver The Mirror.

En operation kan kosta så mycket som 3 500 pund, motsvarande 42 700 kronor, om man hittar en läkare som kan utföra ingreppet.

Däremot kostar en omskärelse som utförs på illegala kliniker endast 17 pund, motsvarande 207 kronor.

I december dog en annan pojke till följd av omskärelse i hemmet.
Foto: Colourbox

Foad Aodi, grundare av en förening för utländska läkare i Italien, har vädjat till hälsomyndigheter i landet att tillåta omskärelse till överkomliga priser, skriver Daily Mail.

Så sent som i december dog en annan ung pojke i Italien då han förlorade stora mängder blod efter att ha blivit omskuren i hemmet.

Enligt Te Mirror ska pojken även ha haft en tvillingbror som var nära att mista livet men som klarade sig eftersom läkaren som utförde operationen ringde efter ambulans då även han förlorade mycket blod.

Läkaren åtalades sedan för mord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.