Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem kvinnor mördade på sju veckor – i samma stad

Så många brott anmäldes i Sverige 2019.
Amanda Sedgwick.
Amy-Leanne Stringfellow.
Michelle Morris.

Polisen misstänker att fem kvinnor har mördats i engelska Doncaster.

Amanda Sedgwick, Michelle Morris och Amy-Leanne Stringfellow har alla hittats döda – tillsammans med ytterligare två polisen inte vill uppge namnen på.

Siffran sticker ut med tanke på att staden bara har 100 000 invånare, skriver The Sun.

49-åriga Amanda Sedgwicks döda kropp hittades 19 maj. En 48-årig man anhölls först misstänkt för att ha mördat henne. Han släpptes dock, men han är inte avförd från utredningen.

Fem dagar senare, 24 maj, åsamkades Michelle Morris kraftigt våld mot huvudet. 52-åringen fördes svårt skadad till sjukhus där hon avled tre dagar senare.

Tre personer släppta mot borgen

Två män och en kvinna anhölls alla som misstänka, men släpptes mot borgen. Men inte heller dessa är avförda från utredningen.

Två veckor senare, 5 juni, fann polisen Amy-Leanne Stringfellow, 26, svårt skadad. Hon dog strax efteråt. Hennes 45-årige pojkvän, som arbetar som personlig tränare, misstänks för mordet.

De två kvinnorna vars identitet ännu inte offentliggjorts hittades 8 juni och 8 juli.

Enligt The Sun tror inte polisen att morden har något samband, och man letar därför inte efter en seriemördare. Men fem mord på kort tid i en tämligen liten stad är dock något som förbryllar.

Under hela 2019 mördades sammanlagt 23 personer i South Yorkshire – med städerna Barnsley, Doncaster, Rotherham och Sheffield.

 

Se mer:

Pappan och styvmamman kan dömas för mord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.