Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem killar åtalas misstänkta för våldtäkt

Fem killar har åtalats som misstänkta för att ha våldtagit en minderårig kille under knivhot i ett skogsområde i Uppsala, uppger P4 Uppland.

En av de tilltalade ska ha filmat delar av övergreppen – och hotat med att lägga ut materialet på Facebook.

Våldtäkten ska, enligt åtalet, ha skett under en natt i slutet av oktober – något som Expressen också har rapporterat om.

Platsen var ett skogsområde i Uppsalatrakten.

Offret: en minderårig kille.

Enligt P4 är brottsrubriceringen grov våldtäkt mot barn. De misstänkta våldtäktsmännen ska vara mellan 16 och 18 år gamla.

Lokala UNT skriver att de misstänkta, enligt åtalet, utdelat slag mot offrets huvud och kropp. De ska även ha hållit för hans mun och tvingat med honom in i skogspartiet.

Hotade med att lägga ut film på Facebook

Själva övergreppen ska ha genomförts under knivhot, enligt åtalet. En av de misstänkta ska även ha filmat delar av våldtäkten – och hotat med att dela materialet i sociala medier, däribland Facebook. Detta skulle ske om pojken valde att göra en polisanmälan. I den delen åtalas dessutom en av de tilltalade för övergrepp i rättssak och barnpornografibrott.

Enligt UNT nekar de misstänkta till brott:

En av de tilltalade ska ha uppgett att han inte ens var på platsen när sexövergreppen skedde. Två av de andra har sagt att de saknar minnesbilder från den aktuella dagen. De två sista åtalade ska dock ha vidgått att det varit på platsen och utfört vissa handlingar. Däremot anser de inte att det ska rubriceras som grov våldtäkt.

Aftonbladet skriver att åklagaren yrkar på att de misstänkta, utöver straff, även ska utvisas.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.