Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem gymnasieelever skadade i svår krock

Foto: ÅSA ASPLID

De fem ungdomar som var inblandade i en trafikolycka i Hudiksvall på söndagskvällen gick alla på Bromangymnasiet.

Nu aktiveras en krisorganisation på skolan.

– I såna här orter är det ju så att alla känner varandra, det här påverkar hela samhället, säger Bengt Friberg, kommundirektör på Hudiksvalls kommun.

Det var vid 19-tiden på söndagskvällen som två bilar krockade med varandra på riksväg 84 i Hudiksvall.

I den ena bilden färdades fem ungdomar, i den andra en medelålders man. Samtliga fördes till sjukhus. Två av ungdomarna var medvetslösa när räddningstjänsten anlände, och fick akut tas ut ur bilen. De andra i bilen fick klippas ur bilen och tas ut genom taket.

På måndagen är skadeläget kritiskt för två av ungdomarna, och allvarligt för en av dem.

Mannen som färdades i den andra bilen vårdas med allvarliga skador. 

Fyra av ungdomarna går i samma klass. Alla fem går på Bromangymnasiet i Hudiksvall. Nu har skolan aktiverat en krisorganisation för att stötta de elever som har behov av det.

– Det kan vara både kamrater och andra ikring som har behov av stöd en sån här gång, några av pojkarna är ju ganska illa däran, säger Bengt Friberg, kommundirektör på Hudiksvalls kommun.

Dels har kommunen en övergripande krisorganisation, i samarbete med bland annat kyrkan. På Bromangymnasiet består krisgruppen av skolsköterska, kuratorer, rektor och klassansvariga.

”Väldigt traumatiskt”

Bengt Friberg berättar att det inte är första gången i år man behövt hantera liknande händelser i kommunen.

I slutet av maj dog fyra ungdomar i en trafikolycka på väg 548, vid Sörfors.

Några veckor senare dog en pojke i en mopedolycka i Forsa – en annan pojke skadades allvarligt.

– Det är tre olyckor på kort tid. De inblandade har gått på skolor i Hudiksvalls kommun, det påverkar strakt. De här olyckorna som varit har varit väldigt traumatiska för hela kommunen. Och nu går fyra i samma klass, och tillhör samma kompisgäng, säger Friberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.