Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fem gripna för mordvåg i Kalmar

Polisens tekniker på plats efter ett mord i Kalmar våren 2022.
Foto: Suvad Mrkonjic/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fyra män och en kvinna greps i helgen för inblandning i tre mord och flera andra våldsbrott i Kalmar det senaste året, skriver polisen i ett pressmeddelande. Två av de misstänka greps i Norge och övriga i Stockholm.

”Efter helgens polisiära insatser i Oslo samt Stockholm sitter numera sammanlagt 13 misstänkta personer anhållna eller häktade för inblandning i den våldsvåg som under 2022 drabbade Kalmar. Morden har kopplingar till en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar”, säger kammaråklagare Johan Henningsson som leder ett antal av förundersökningarna.

De fem personerna, som är i åldern 20–25 år, är misstänkta för brott som mord, anstiftan till mordförsök, förberedelse till mord, medhjälp till mordförsök, grovt vapenbrott och anstiftan till grovt vapenbrott.

Brotten ska ha begåtts under januari, augusti och december 2022 samt januari 2023.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.